't verhaal van filip
Filip Ceursters kreeg het idee om slager te worden van zijn buurman. Hij sprak namelijk de woorden: “Moet die van ullie geen beenhouwer worden?” En zo gebeurde het dat de 16-jarige Filip op 1 september een opleiding bij Piva startte. Na zijn opleiding en met intussen 7 jaar werkervaring op de teller besloot hij dat het tijd werd voor een eigen zaak.
Als boerenzoon is Filip vertrouwd met het kweken van dieren. Daarom vindt hij rechtstreeks contact met kwekers en producenten heel belangrijk. Enkel kwaliteitsproducten met een verhaal en goede herkomst worden verwerkt in het atelier.
Voor het rundsvlees kiest Filip Blonde d’Aquitaine en Jerseyrunderen, uiteraard korte keten vlees . De entrecotes en côte à l’os worden gerijpt in de dry-aged frigo voor een nog intensere smaak. Het varkensvlees is afkomstig van Duroc de Kempen, een kweker uit Weelde.
Samen met Els vormt Filip een gepassioneerd duo, klaar om slagerij Ceursters nog verder te laten groeien. Het feit dat ze zelfs tijdens hun vakantie tijd maken om bijvoorbeeld een hespenfabriek te bezoeken, zegt genoeg. Passie neemt geen vrijaf.
10 jaar Ceursters
Opening
Na een opleiding bij Piva en 7 jaar werkervaring bij andere slagers, is het tijd voor een eigen zaak.
Nieuw pand
Onze nieuwe winkel is een feit. Met 13 voltijdse medewerkers en een nieuw pand groeien we verder.
Rundskop
Met trots stellen we ons eigen bier voor. Rundskop is een blonde tripel, met liefde gebrouwen door brouwerij Het Nest.
3e beste slager
Filip wordt uitgeroepen tot 3de beste slager van België op vakbeurs Meat Expo.
Resto Terroir
Een nieuwe uitdaging. Filip zet zich, als goede vriend van Ivan, mee als vennoot achter het concept van Resto Terroir in Gierle. www.resto-terroir.be
Erkenning voor onze coppa
Onze gedroogde coppa kreeg een eervolle vermelding op Europees niveau in de Coppa Mediterranea en behaalde een gedeelde 2e plaats.
Wilde plannen voor de slagerij
Je leest het later hier!