't verhaal van filip

Filip Ceursters kreeg het idee om slager te worden van zijn buurman. Hij sprak namelijk de woorden: “Moet die van ullie geen beenhouwer worden?” En zo gebeurde het dat de 16-jarige Filip op 1 september een opleiding bij Piva startte. Na zijn opleiding en met intussen 7 jaar werkervaring op de teller besloot hij dat het tijd werd voor een eigen zaak.

Als boerenzoon is Filip  vertrouwd met het kweken van dieren. Daarom vindt hij rechtstreeks contact met kwekers en producenten heel belangrijk. Enkel kwaliteitsproducten met een verhaal en goede herkomst worden verwerkt in het atelier.

Het rundsvlees komt van hoeve ’t Ceurshof, de ouderlijke boerderij, waar vooral Blonde d’Aquitaine en Jerseyrunderen worden afgemest. De entrecotes en côte à l’os worden gerijpt in de dry-aged frigo voor een nog intensere smaak. Het varkensvlees is afkomstig van Duroc de Kempen, een kweker uit Weelde.

Samen met Els vormt Filip een gepassioneerd duo, klaar om slagerij Ceursters nog verder te laten groeien. Het feit dat ze zelfs tijdens hun vakantie tijd maken om bijvoorbeeld een hespenfabriek te bezoeken, zegt genoeg. Passie neemt geen vrijaf.

Passie