Zag je onze porchetta al in onze toog?

Een Italiaanse topper, maar dan bereid met varkens van Duroc de Kempen. Perfect als tapas of in een smakelijke sandwich. Eén van de favorietjes van Els!

Porchetta maken vraagt extra werk en aandacht. Bij het uitbenen van het varken zorgen we er namelijk voor dat de rug en de buik aan elkaar gelaten worden en dat we zeer fijn te werk gaan bij dat uitbenen. We injecteren dit stuk varkensvlees daarna met een pekel op basis van een typische Italiaanse kruidenmix die al voor een stuk voor de specifieke smaak gaat zorgen. Dit laten we voor 24u gekoeld rusten.
Vervolgens bestrooien we de binnenkant van het vlees met een mix van thijm, oregano, rozemarijn, laurier en venkel en rollen we hem op. Deze rol wordt opgebonden om mooi bij elkaar te blijven en dan rest er nog 1 ding; afbakken om die mooie bruine kleur te bekomen.
En afblijven tot hij afgekoeld is natuurlijk! 😉

De porchetta komt heerlijk tot zijn recht op een tapasschotel, flinterdun gesneden. Ook verwerkt tussen een broodje of bagel, opgewerkt met een gepekeld groentje en een zachte dressing is hij gegarandeerd een succes! Smakelijk!